Perlis, una dintre atracțiile din nordul Malaysiei. Peisajul regiunii constă în lanuri de orez, dealuri înalte și case kampong pitorești. Natura reprezintă o mare parte din atracțiile Perlisului, având peșteri și terenuri bogate de explorat, dar să nu uităm de unica pădure de semi-foioase din țară. Ferme de fructe și plantații nenumărate prosperă pe pământurile Perlisului, făcându-l unul dintre cele mai roditoare locuri din țară, aici putând încerca o varietate de fructe tropicale și produse locale.

PARCUL PERLIS
Kaki Bukit

Cuprinde rezervațiile forestiere Mata Ayer și Wang Wu. În acest parc se află cea mai lungă linie continuă de dealuri de calcar din țară, numită linia Nakawan, de aproximativ 36 km. Tot aici se întâlnește pădurea sezonieră White Meranti-Gerutu și peșteri cu diferite grade de dificultate. Se pot găsi de asemenea plante rare și anumite specii de animale sălbatice.

PADANG BESAR
Bintong

Un ciudat oraș de pe graniță, Padang Besar se află printre primele destinații unde poți face cumpărături și unde se pot găsi diferite game de produse pornind de la haine și până la chilipiruri. Orașul are 2 centre principale de cumpărături, Padang Besar Arcade și Complexul Emas Kerajang.

RIMBA HERBA
Bukit Air

Cuprinde 12 hectare de vegetație luxuriantă. Aici se întâlnesc 1000 specii de plante cu o varietate de proprietăți benefice. Sunt disponibile tururi ghidate în jurul grădinii, permițând oamenilor să învețe mai multe despre plantele aflate aici. Rimba Herba este unul dintre puținele locuri din Malaezia unde se întâlnește rarul Sehelai Setahun, o plantă care produce o singură frunză o singură dată pe an.

MUZEUL KOTA KAYANG
Kuala Perlis

Muzeul a fost construit pe pământ istoric, unde în trecut era un palat antic. Frumoasele dealuri de calcar au servit ca barieră împotriva atacurilor inamice. Muzeul deține o impresionantă colecție de relicve și artefacte.

PARCUL RECREATIONAL GUA KELAM
Kaki Bukit

Situat în interiorul orașului Kaki Bukit, atracția principală a parcului este o peșteră de 370 m numită Gua Kelam sau Peștera Întunecată. Cu un pod suspendat care conduce către peșteră, aceasta este plină cu interesante formațiuni calcaroase și totodată cu lilieci. Peștera a fost un loc pentru minerit și se pot observa și în ziua de astăzi rămășițele acestei activități.

MAI MULTE LUCRURI IN PERLIS

 • Muzeul Regal, Arau
 • Wang Kelian Sunday Market
 • Plantațiile de struguri și harumanis, Kangar
 • Peșterile I&II Wang Burma, Kaki Bukit
 • Ferma de șerpi și reptile
 • Kampung Ujung Bukit Homestay
 • Clubul de Golf Putra, Sungai Batu Pahat
 • Parcul Recreațional Bukit Ayer, Sungai Batu Pahat
 • Kuala Perlis
 • Lacul Melati, Beseri
 • Ferma de albine, Sungai Batu Pahat
 • Parcul Recreațional Pengkalan Asam
 • Masjid Al-Hussain (Moscheea Al-Hussain)
 • Centrul Agro-Turistic Bukit Temiang
 • Ladang Nipah Kipli
 • Complexul de meșteșuguri, Kuala Perlis
 • Galeria regală a Araului
 • FRIM Canopy Walkway & Teak Gallery
 • Centrul de business Padang Besar

Shopping

Această arie are magazine duty-free (fără taxe vamale) și locuri interesante pentru cumpărături- cel mai cunoscut fiind Wang Kelian Sunday Market. Marginea orașului este și ea o zonă populară și o destinație interesantă pentru cumpărături, cu Padang Besar Arcade având oferte speciale la haine, meșteșuguri, mâncare, obiecte de uz casnic și Emas Kerajang Complex oferind o gamă largă de produse duty-free. Puteți găsi totodată bunătăți în pasar tani (magazine agricole) și piețe de noapte. Vizitatorii nu au nevoie de pașaport când fac cumpărături în Wang Kelian.

Mâncare

Majoritatea orașelor mari din Perlis sunt localizate aproape de coastă, așadar preparatele marine sunt disponibile în acele zone. Orașul marginal al Kuala Perlisului este faimos pentru mâncarea sa de mare proaspătă, precum pisică de mare la grătar și Laksa Kuala Perlis. Orezul glutanat este și acesta o delicatesă locală, servit cu o varietate de acompaniamente interesante precum pui, mango, pește și durian.

Evenimente și recreație

Festivalul anual Harumanis, celebrând varietatea dulcelui și a suculentului mango, este un eveniment foarte popular în Perlis. Alte evenimente populare: Festivalul șerpilor, Carnavalul sporturilor acvatice din Perlis și Maratonul Internațional din Perlis.
Eco-aventura este o preocupare populară în zonele luxuriante deluroase. Pentru cei cărora le-ar plăcea un joc de golf, Clubul de Golf Putra are toate facilitățile necesare. Jocul woodball devine popular cu rapiditate în acest stat.

Cazare

Kangar și Arau au cea mai mare varietate de cazare. Câteva dintre rezervațiile naturale ale Perlisului sunt echipate cu facilități de cazare, pornind de la parcuri la campinguri. Casele localnicilor precum Kampung Ujung Bukit sunt disponibile în această arie.