Cunoscut drept capitala administrativă a Malaeziei, Putrajaya are denumirea de „Orașul Inteligent” al țării. Deținând un peisaj urban diferit, orașul este o combinație perfectă între natură și infrastructură.

SERI PERDANA
Putrajaya

Locuința oficială a Prim Minstrului țării, maiestuoasa Seri Perdana este făcută din trei ansambluri: recepția sau sala de protocol, sala de evenimente și sala reședinței. Recepția și sala de evenimente sunt utilizate pentru a primi și amuza oaspeții. Tururile cu ghizi se fac în jurul zonei unde se află recepția, care are vedere la pitorescul Putrajaya Wetland.

PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE (PICC)
Putrajaya

Este un loc pentru evenimente la scară largă, atât internaționale cât și regionale. Designul unic a fost inspirat din wau bulan, tradiționalul zmeu al Kelantan, și pending perak, tradiționala curea făcută din argint a Perakului. Holul Plenar, cel mai mare hol este capabil să mențina 2.800 de persoane.

MASJID PUTRA (Moschee Putra)
Putrajaya

Un reper proeminent in Putrajaya frapanta moschee Putra este caracterizată de imensa sa cupolă roz și de structura granitului cu trandafiri. Arhitectura moscheei este inspirată din marile moschei ale lumii.

PUTRAJAYA WETLAND
Putrajaya

Mai mult decât o oază de relaxare în mijlocul unei capitale administrative, Putrajaya Wetland este un sanctuar plin cu o minunată varietate de floră și faună. Aici se poate observa un mare număr de specii de păsări – păsări de mlaștină, păsări de apă și chiar și păsări migratoare – fiind astfel un loc perfect pentru observarea păsărilor. Centrul de Interpretare Naturală asigură pentru turiști mai multe informații, în timp ce turnul de 80 m oferă o privire mai extinsă asupra locului și a împrejurimilor.

TAMAN BOTANI (Grădina Botanică)
Putrajaya

Deține mai mult de 7 000 de specii de plante, incluzându-le pe cele din regiunile Africii și Asiei. Taman Botani este cea mai mare grădină botanică a Malaeziei. Gradina cuprinde 3 secțiuni: plante ornamentale, flori și conservare și cercetare.

MAI MULTE LUCRURI IN PUTARAJAYA

 • Perdana Putra
 • Lacul Putrajya
 • Taman Waisan Pertanian (Parcul Agriculturii)
 • Dataran Putra (Piața Putra)
 • Putrajaya Landmark
 • Croaziera Tasik Putrajaya
 • Istana Kehakiman (Palatul Justiției)
 • Istana Melawati (Palatul Melawati)
 • Monumentul Național Millenium
 • Podul Semnăturlior
 • Persiaran Perdana (Bulevardul Putrajaya)
 • Parcul Putrajaya Equestrian
 • Complexul sporturlior acvatice Putrajaya
 • Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (Moscheea Iron)
 • Taman Seri Empangan

Shopping

Alamanda Putrajaya, primul mall din Putrajaya, deține o varietate de outleturi cu produse, de la articole de uz casnic până la îmbrăcăminte. Punctul central al mall-ului este zona de divertisment, conținând un cinema, un centru de karaoke, o pistă de bowling și o sală de jocuri. Bazarul Souq și Moscheea Putra oferă o experiență diferită de cumpărături, amintind de bazarurile din Orientul Mijlociu, având peste 50 de tarabe care vând mâncare, haine, accesorii, cadouri și suveniruri.

Mâncare

Când vine vorba de mâncare, Putrajaya oferă o varietate de opțiuni. Aici sunt câteva corturi în aer liber precum Selera Putra în Precinct 1 și Medan Selera în Precinct 8, oferind nu doar gustări locale, ci și delicatese internaționale. Restaurantul cu mâncare de mare din Putrajaya, cu vedere la pitorescul lac Putrajaya, oferă varietăți de preparate de mare făcute ca la carte, într-o multitudine de stiluri (preparate în aburi, făcute la grătar etc.)

Evenimente și recreație

Putrajaya este locul multor evenimente încântătoare și foarte colorate. Anualul FLORIA este un eveniment mult-așteptat atât de localnici, cât și de vizitatori străini, având loc în fiecare an la Dataran Putra. Pasionații de sport se pot bucura de Campionatul de Ski pe apă și de Wakeboard și de Competiția de Jocuri Extreme, care are loc spre sfârșitul anului. Totodată nu este de ratat Fiesta Internațională de Baloane cu aer cald din Putrajaya.
Putrajaya are un număr mare de facilități recreaționale, oferind vizitatorilor o varietate de opțiuni de relaxare. Parcul Putrajaya Equestrian este echipat cu facilități complete pentru călărie, în timp ce Lacul Putrajaya Club și Complexul de Sporturi Acvatice vine cu o mare varietate de facilități pentru sporturi acvatice. Se pot întâlni și aici terenurile de golf amenajate la standarde internaționale.

Cazare

Putrajaya are multe cazări cu proprietăți de 5 stele, care oferă facilități extraordinare și o atmosferă foarte plăcută.